Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин 95 или OMV Super 100

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Моята я пробвах със Shell V-Power Racing (тва 100 октана май беше?) - ами направо все едно умря. Не иска да върви и тва си е ... като заредих след това 95 v-power и се оправи. А и разхода не беше паднал
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Благодаря много за мненията. Реших да сложа 100-цата и не усетих голяма разлика. После 95 и ми се стори, че са върви по-малко. В крайна сметка ще си слагам 100 да ми е мирна главица. Иначе е егати ламята. 12-ката разход не я свалям. Бая си мисля за газова, ама никак не ми се иска...жал ми е...
      Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

изобщо да не ти е жал ..

Comment

При мен разхода не мръдна изобщо,само стана още по динамична и затова само 95
          146 1.4T.S. 98 бивша

Comment

Аз само веднъж съм сипвал 100 от Еко и определено има разлика!!! Върви повечко, а за разхода си остава същия.. Но за града няма смисъл от 100, 95 й е достатъчен. За извънградско може да си сипваш 100.
            Lexus IS200

Comment

Що само 95 и 100 пробвате. Както казах старата ламя фърчеше най много с 98 на Лукойл
              '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
              Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
              Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Ми всяка от лукойлските бензиностанции май си живее собствен живот, аз затва спрях да ги ползвам Примерно, когато се прибирам до Троян, пълня резервоара с лукойлски 98 с "подправки" от една малка верига бензиностанции, който според мен е по-добре от Супер100. Обратно - бензиностанцията до нас в Дианабад уж е приемлива, пък голяма мъка с 98 от нея. За петролския клон да не говоря, ма там поне има постоянство в качеството - неизменно ужасно

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

98 на Лукойл
                  Има прекалено много сяра в горивата на Лукойл което не е много полезно за ДВГ аз преди 2 години карах само с Лукойл но старата Алфа ми даваше 2 л.по висок разход с този бензин
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

за най големите ентусиасти

Comment

100/95

ами аз см забелязал че си дърпа същото, даже върви и по-зле а и ми качва разхода със 100 октановия - харчи като ненормална. Четох веднъж в форум за Волво, че компютъра усещал по-силните бензини като се получи предварителна детонация и по това определя колко бензин да впръсква и така се намалява разхода... ама при мен не става, а и на резервоара си ми пише да съм само с 95. Проследи си колко ти харчи с единия и с другия и така прецени. Друг е върпоса колко октана е наистина прословутия 95... Единственото е да не падаш под 95, щот на 92 температурното число е друго и качва температурата на двигателя и прегарят гумички на клапани. Топенето на клапани отмина отдавна и си остана при жигули и лади...
                      Само този, който не е карал италиански коли - само той не ги харесва...

Comment

а и на резервоара си ми пише да съм само с 95.
                        Напротив пише минимум 95 което не значи само 95 а иначе като се замислиш 100 октановия може би се изравнява с истинския 95
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                          изобщо да не ти е жал ..
                          Не е баш така. Аз например и без пари да ми дават газова...... пак няма да я сложа
                          ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                          sigpic
                          ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

На тези бензини и аз не мога да им хвана спатиите. Или с 95 от ОМВ ми върви по-добре от колкото с 100 или си въобразявам. Още съм в процес на преценка
                            sigpic
                            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Benzin

Muri, ти от къде зареждаш сега? Щот аз съм чувал че на Лукоил са най-свестни горивата щот се правят в рафинерията в Бс а пък другте зареждат от Илиянци тук в сф (ОМВ Шел и другите там и го разреждат кой как си иска...) имам роднина който преди около година караше цистерна
                              Само този, който не е карал италиански коли - само той не ги харесва...

Comment

Re: Benzin

Първоначално публикувано от sirius1980
                                Muri, ти от къде зареждаш сега? Щот аз съм чувал че на Лукоил са най-свестни горивата щот се правят в рафинерията в Бс а пък другте зареждат от Илиянци тук в сф (ОМВ Шел и другите там и го разреждат кой как си иска...) имам роднина който преди около година караше цистерна
                                sigpic
                                ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Working...
                                X